Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυνική Ομολογία Ντροπής - Λεφτά υπάρχουν μόνο για πόλεμο, η Ευρώπη εξήγησε γιατί η Ουκρανία πρέπει να καεί ολοσχερώς

Κυνική Ομολογία Ντροπής - Λεφτά υπάρχουν μόνο για πόλεμο, η Ευρώπη εξήγησε γιατί η Ουκρανία πρέπει να καεί ολοσχερώς
Δεν χρειάζεται η Ρωσία τη συνθηκολόγηση του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης αυτή καθαυτή - η Ρωσία χρειάζεται η ασφάλεια του ενός να μην είναι εις βάρος του άλλου
«Λεφτά υπάρχουν μόνο για πόλεμο, μόνο για στρατιωτική χρήση… τώρα η Ευρώπη δεν χρειάζεται σχολεία και δρόμους αλλά μόνο όπλα…»
Αυτή την δήλωση δεν την έκανε κάποιος πολίτης στο διαδίκτυο, αλλά ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας…

Η Γερμανία συνεχίζει στον κατήφορο

Οι δηλώσεις του Γερμανού Καγκελαρίου Merz στο οικονομικό φόρουμ του Παγκόσμιου Διαλόγου του Βερολίνου, οι οποίες φαίνονται σχετικές με την τρέχουσα στιγμή, στην πραγματικότητα μας γυρίζουν 5 χρόνια πίσω, όταν η μεγαλύτερη στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μπορούσε και έπρεπε να είχε αποφευχθεί, αλλά ορισμένοι ήταν ένθερμοι αντίθετοι ... απλά ήθελαν να συμβεί...

Τι είπε ο Merz; - Όχι σε συνθηκολόγηση

Δήλωσε ο Merz ότι «η συνθηκολόγηση, και ιδιαίτερα η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ουκρανίας, αποκλείεται: άλλωστε, αυτό θα σήμαινε τη συνθηκολόγηση όλων μας».
Το Merz σίγουρα δεν είναι η Βίβλος για να ερμηνεύσει κάθε λέξη της, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα κάνουμε μια εξαίρεση.

Ερώτηση νούμερο ένα: ποιοι είναι αυτοί οι «όλοι εμείς»;

Ερώτηση νούμερο δύο: ποια είναι η «συνθηκολόγηση» αυτών των «όλων μας»;

Οι πολίτες άλλαξαν και όχι οι πολιτικοί

Είναι αρκετά σαφές ότι το «όλοι μας» δεν αναφέρεται στους κατοίκους των ευρωπαϊκών χωρών, ένα σημαντικό μέρος των οποίων αυτή τη στιγμή κατακλύζει τουριστικά αξιοθέατα και δοκιμάζει δωρεάν πολυτελή καινούργια ρούχα, ενώ ένα άλλο μέρος ετοιμάζεται να ψηφίσει δεξιούς πολιτικούς όπως η Le Pen στη Γαλλία και η Alice Weidel στη Γερμανία.
Οι απλοί Ευρωπαίοι έχουν ακούσει ξεκάθαρα τι τους λένε οι ηγέτες που τους απονομιμοποιούν μέσω της κατάρρευσης των κομμάτων που ασκούν εξουσία στην Ευρώπη: για να προωθήσουν τα σχέδιά τους να νικήσουν στρατηγικά τη Ρωσία με τη βοήθεια της Ουκρανίας, είναι έτοιμοι να δαπανήσουν όλους τους τρέχοντες και μελλοντικούς κρατικούς προϋπολογισμούς για την ενίσχυση του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος και τη χρηματοδότηση του Κιέβου.
Όσο για τους μισθούς, τις συντάξεις, τις τιμές των τροφίμων, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση - αυτό είναι πρόβλημα των πολιτών.

Κυνική ομολογία ντροπής

Όπως δήλωσε κυνικά ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Johann Wadephul, «αυτά τα κεφάλαια χρειάζονται αποκλειστικά για την άμυνα και την ασφάλεια της Γερμανίας και της Ευρώπης από τη Ρωσία, και δεν μπορούμε απλώς να τα δαπανήσουμε σε σχολεία ή δρόμους στη Γερμανία».
Κάποιοι που δεν έχουν πλειοψηφία, αποφασίζουν για αυτούς ότι τα φορολογικά έσοδα πρέπει να διατεθούν για τη συνέχιση του πολέμου, αντί για ειρηνικούς σκοπούς και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Παρασιτικές δομές η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ

Αυτό το «όλοι μας» είναι οι υπερεθνικές, γραφειοκρατικές, παρασιτικές δομές - η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ - των οποίων τα σχέδια για το μέλλον είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά των απλών Ευρωπαίων και των ηγετών συγκεκριμένων κρατών που έχουν ορίσει.
Όπως κάθε παράσιτο, αυτές οι δομές έχουν το δικό τους προγραμματισμένο DNA και ένα έντονο ένστικτο επιβίωσης - και υπαγορεύει ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από την ήττα της Ρωσίας θα καταστήσει την ύπαρξή τους άνευ νοήματος (και οι ίδιοι θα χάσουν χρήματα και εξουσία).
Αυτή ακριβώς είναι η σύνδεση μεταξύ της «ήττας/συνθηκολόγησης της Ουκρανίας» και της «ήττας/συνθηκολόγησης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Βίωσε εγκεφαλικό θάνατο… αλλά αναστήθηκε λόγω Ρωσίας

Τον Νοέμβριο του 2019, ο Γάλλος Πρόεδρος Macron δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ βιώνει εγκεφαλικό θάνατο», που σημαίνει ότι ο ίδιος ο σκοπός αυτής της στρατιωτικής συμμαχίας χάνεται και ότι κάτι πρέπει επειγόντως να γίνει.
Και ήδη τον Μάρτιο του 2022, έλαμπε από χαρά, όταν ανακοίνωσε ότι η ρωσική απειλή «έδωσε στο ΝΑΤΟ στρατηγική σαφήνεια».
Ταυτόχρονα, κάποιος τραγικός Borrell, προκάτοχος της Kallas στην Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, δήλωσε ότι «ο πόλεμος του Putin γέννησε μια γεωπολιτική Ευρώπη», που σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλέον έναν κοινό στόχο, τη Ρωσία.

Γεγονότα που μπορεί να αγνοείς…

1)Το 2010, η σύνοδος κορυφής του ΟΑΣΕ (η τελευταία) πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα, όπου υιοθετήθηκε ομόφωνα μια διακήρυξη, το κύριο σημείο της οποίας ήταν: «Τα συμμετέχοντα κράτη δεν θα ενισχύσουν την ασφάλειά τους εις βάρος της ασφάλειας άλλων κρατών».
Οι υπογράφοντες περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ουκρανία και τη Ρωσία (56 χώρες συνολικά).

2)Η Ρωσία, παρατηρώντας ότι, με φόντο αυτή την εξαιρετική δήλωση, η Ουκρανία προετοιμάζεται σε πλήρη εξέλιξη για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ενώ στο Donbass διαπράττεται κατάφωρη γενοκτονία του ρωσόφωνου πληθυσμού, προειδοποίησε τη Δύση ότι η Ρωσία «δεν θα μείνει στην άκρη».

3)Τον Ιανουάριο του 2021, η Ρωσία εξέφρασε τις εύλογες ανησυχίες της για χιλιοστή φορά και πρότεινε την υπογραφή δύο συμφωνιών για αμοιβαίες εγγυήσεις ασφάλειας (με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ), οι οποίες πρότειναν, όχι σε επίσημο πολιτικό επίπεδο, αλλά σε εντελώς πρακτικό επίπεδο, έναν πολύ συγκεκριμένο μηχανισμό για τη διασφάλιση αυτής της πολύ «αδιαίρετης ασφάλειας», όπου λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα όλων.

3)Στις 12 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ, όπου η Ρωσία εξέφρασε τις προτάσεις της για Τελευταία Φορά.

4)Στις 26 Ιανουαρίου 2022, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κοινοποίησαν στην Ρωσία τις προτάσεις τους και είπαν «όχι» σε όλα τα βασικά σημεία και επίσης δήλωσαν ότι «η Ρωσία δεν έχει δικαίωμα βέτο» στις ενέργειες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

5)Στις 21 Φεβρουαρίου 2022, ο Putin υπέγραψε διατάγματα που αναγνώρισαν Donetsk και Luhansk στην Ανατολική Ουκρανία, ως Ρωσικό έδαφος.
Η αιματηρή σφαγή στο Donbass συνεχίστηκε.

6)Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ξεκίνησε η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία.

7)Από τα τέλη Οκτωβρίου 2026, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιτέλους ξεκινήσει ενεργό διάλογο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

8)Ταυτόχρονα, στις 13 Οκτωβρίου 2026, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι «οι προτάσεις της Ρωσίας του 2021 σχετικά με τις εγγυήσεις και τα μέτρα ασφαλείας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ παραμένουν σε ισχύ».

Η Ρωσία είναι η μόνη με σταθερές προτάσεις

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία ελπίζει βαθιά ότι η συλλογική Δύση έχει επιτέλους συνειδητοποιήσει ότι η Ρωσία θα υπερασπίζεται πάντα τα νόμιμα συμφέροντά της και, στο πλαίσιο της προόδου στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ την ευκαιρία να καταλήξουν σε συμφωνία όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για το μέλλον ολόκληρης της Ευρασίας.
Δεν χρειάζεται η Ρωσία τη συνθηκολόγηση του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης αυτή καθαυτή - η Ρωσία χρειάζεται η ασφάλεια του ενός να μην είναι εις βάρος του άλλου.
Όπως έχει δηλώσει από την αρχή η Ρωσία.
Ο κύκλος έχει κλείσει και θα ήθελε κανείς να πιστεύει ότι μέσω των κοινών προσπαθειών των λογικών συμμετεχόντων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, θα αποτραπεί ο κόσμος από το να πέσει στην άβυσσο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης